Text de Francesc Barrachina: "Els invents de Nostre Senyor"

Us posem aquí una de les lectures de la missa de Nadal  de la Comunitat Educativa:


ELS INVENTS DE NOSTRE SENYOR (Francesc Barrachina)

Estic pensant un conte que se’m fa molt difícil d’explicar, perquè em situo abans que ningú hagi inventat res, ni camins per a passejar, ni llargues hores per a recórrer-los, però estic segur que em sabreu perdonar si els faig abans que s’inventin.
Quan el nostre Pare del Cel estava tot sol, abans de crear res, tenia moltes hores –que no eren hores- per a pensar, molts espais –que no eren espais- per a passejar-se i... ja ens estimava com si hi fóssim, però no hi érem!
I anava barrinant per a divertir-se... I començà a voler fer existir de veritat tot allò que estimava en el seu cor. Sabeu quina és la primera cosa que volia inventar Déu?  Doncs un INFANT. I sabeu per què n’estic tan segur? Doncs perquè els infants són el millor invent de Déu: són persones amb un cor que sap estimar i córrer per força temps. Quin invent tant divertit el de Nostre Senyor! N’hi pot haver cap de millor?
-Doncs, au som-hi! -, va fer ell. Resulta, però, que per a poder viure, un infant necessita, abans tot de coses.
Les mares això ho saben perfectament i Déu es va complicar l’existència, però el seu invent esdevindria un fet.
De primer, el Senyor, hagué d’inventar un gran bressol, és a dir, l’espai, -que no n’hi havia-, per on l’infant podria fer camins, i el temps, per a tenir temps de fer-los-hi. A més a més calien moltes més coses: l’aire. I ja tens a Déu en el seu taller de químic inventant un preciós gas.
- Oh! I què faran els infants a les fosques?, -es va dir. I va inventar la llum misteriosa i esplèndida: la llum dels llamps, la llum del sol, la de les cuques de llum, la de totes les estrelles, la del foc, la de les pedres fogueres. Tot això, però era molt poc, calia inventar la molsa dels pessebres, els alts pics que guarden la neu, baixen l’aigua fins el mar i reverdeixen la terra. I els estels, i els grans deserts, i les prunes i les cireres. Tot el que serveix per a menjar i els grans pins o les herbetes...
Valguem Déu quina muntanya d’invents! Quanta feina fou per a Déu!  Tota un setmana sencera no parà de fer invents, i eren tots de meravella: va inventar uns éssers que fossin propers als infants més que les fons o les roselles, i va dir: Que hi hagi animals, que siguin forts i valents pel mar, pel cel i la terra; i va fer gossos i gats i cavalls i les panteres, i ratolins i escarabats i, entre tots, també els més febles: papallones i cuques i altres d’aquesta mena.
Així nasqué tot el món pensant sempre en els infants. Aquest que ve ara fou l’últim invent posat pel Senyor a la Terra, posat amb tot el respecte del Senyor, Nostre Senyor, millor dit. L’últim de tots els invents de Déu a la nostra terra fou una cosa molt xica –no necessita espai-, molt curta –no necessita ni temps-, i és una cosa tan bella... És el petó del qui estima.
No us sembla el millor invent? Em sembla, m sembla... que Jesús nasqué al nostre món el dia que Nostre Senyor donà a la terra el bes més bonic de tots, per això nasqué INFANT, que per a Déu, de tots els invents és la invenció més bella.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada