Benet XVI

Els dies 6 i 7 el Papa, Benet XVI, visitarà Barcelona per dedicar la Sagrada Família:

- Web per preparar la visita: http://www.papabarcelona2010.cat/ca/portada

- Pregària (la faran totes les escoles el divendres 5 de novembre):


Déu, Pare i Mare de tots i totes,
aviat rebrem a Barcelona la visita del Papa Benet XVI.
Veiem en ell un seguidor de Jesús
i un servidor dels més pobres.
En aquesta visita, el Papa beneirà el Temple somiat per Gaudí,
la Sagrada Família.
També visitarà un centre per a infants amb altres capacitats.
T’agraïm poder comptar amb Ell
per celebrar la nostra fe
i la nostra capacitat de construir un món millor.
Amb Ell, com a seguidor de Jesús,
amb els nostres bisbes,
volem viure els valors de l’Evangeli.
El sentim guia de les comunitats cristianes,
veu del teu fill Jesús,
constructor de ponts entre els pobles i les religions.
Que continuï acostantse
a tots,
escoltant tothom i oferint la seva paraula d’esperança.
T’ho demanem amb Jesús,
el Crist, el teu fill,
que és vora teu pels segles dels segles. Amén.

- Benet XVI:
http://www.youtube.com/watch?v=AMvwPLG2o1U

- Sagrada Família:
Dedicació del Temple: Dedicacióde la Basílica. “Segons el ritual del 1977, es “dedica” un temple a la celebració de l’eucaristia en comunitat reunida. “S’inaugura” cadascun dels llocs del temple i dels moments que s’hi celebren. És com una missa “a càmera lenta”, on tot s’explica segons la relació amb Déu. Es va en processó fins al nou temple. La comunitat reunida és més important que el mateix espai. És una reunió festiva, com la de qui estrena la casa familiar, però com a casa del Senyor. Es presenta l’edifici i es lliura a l’Església. Es fa amb algun símbol: els plànols,
un llibre de la construcció, les claus del temple.

Sagrada Família acabada en 3D:


Gaudí: Artista multidisciplinar, catòlic, amb una gran visió simbòlica. Gaudí va ser un home de fe. Format en una família cristiana, educat als Escolapis de Reus i vinculat al llarg de la seva vida a entitats religioses, clergues i bisbes catòlics prou significats com el prelat Josep Torras i Bages o mossèn Cinto Verdaguer.
Al llarg de la seva vida professional no solament deixà símbols cristians en els edificis religiosos, sinó també en les obres civils, com la creu i els monogrames de Jesús, Josep i Maria a la façana de la casa Batlló: la imatge, finalment no col·locada, dalt de la façana de la Pedrera, les testes de Sant Pere Màrtir, Sant Genís notari i Sant Genís histrió, a la part alta de la casa Calvet, etc. Estudià la litúrgia catòlica i en va fer una aplicació en el simbolisme del temple de la SagradaDeia que si podia construir un edifici interessant no era per mèrit propi, sinó per gràcia de Déu. Home d’acció i no de paraules, no tingué temps de perdre’s en disquisicions filosòfiques ni teològiques. A la planta esquemàtica de la Sagrada Família, cada columna, cada volta, cada
Família.
pedra, tenien un significat religiós, de tal forma que tots els elements estaven relacionats i coordinats, no solament amb sentit comú, sinó també amb clar enginy.
L’església s’edifica perquè l’habitin els fidels. La clau de l’església la rep el bisbe, que és qui reuneix l’Església en l’Esperit Sant i obre l’edifici a tothom.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada